✓ Content ✓ Design ✓ E-Commerce ✓ Journalism ✓ Branding ✓ Management
SEO og SEM.jpg

 

Search Engine Optimization Marketing


Jeg har arbejdet med SEM siden 2007. 

Hvad er SEO og SEM?

SEO står for Search Engine Optimization og SEM står for Search Engine Marketing. For det meste bruges termen SEM, når der tales om paid media, dvs fx de søgeresultater/annoncer du ser med markeret med gul (ad eller sponseret"), når du laver en søgning på Google. SEO er betegnelsen for optimeringen af alle de organiske resultater, dvs. alt det indhold som ikke er betalt. Desto højere/bedre din hjemmeside kan være placeret på Google, når brugeren laver en søgning, jo bedre er det for dig. SEO handler om at ligge højt placeret på Google-søgninger, men på de rigtige søgeord. Fx siger det sig selv, at det er irrelevant at ligger nummer ét på søgeordet "Hund", hvis du sælger kattemad på din webshop.

SEO er enormt kompliceret og alligevel uhyggeligt simpelt. Den simple del i SEO, er at du bare skal tænke på at skabe relevant og værdifulgt indhold til dine brugere, men metoden du benytter og de tekniske færdigheder bag SEO, er langt mere komplicerede - især fordi Google ikke længere direkte informerer om, hvordan deres algoritme fungerer. 

Hvad er en algoritme?

En algoritme, er Google's formel for at finde det indhold på de hjemmesider, som Google anser som værende mest relevant for dig, i forhold til den søgning du har lavet.

SEO er ikke kun søgninger på Google, på optimering af alle de steder, hvor brugerne søger efter din information online. Kunsten i SEO, er at få brugeren ind på ens side, som derefter laver en action.

Hvad er en action?

Man kalder det en call-2-action, når man implementerer en opfordring til en handling af brugeren. Det kan fx være en købsknap til et køb, eller en tilmelding til en nyhedsbrev.

Når man laver SEO, er der stor fokus på hvilke søgeord, som er vigtige for hjemmesiden, men optimerer for. Søgeord har definitionen keywords og inden man starter med at lave SEO, er første skridt at lave en keyword analyse. I en keyword analyse finder man de søgeord, som man ønsker at optimerer sin hjemmeside på. Der forskel på populære søgeord, da nogle søgeord er populære fordi de er informationsgivende til brugeren. Men det er som reelt det man kalder "lerm term keywords", som webshops har fokus på, da de helt specifikke søgeord, ofte antyder at en bruger er længere fremme i købsprocessen. Når man har fundet de rigtige keywords, man man også lave paid media, fx via Google.

SEO er som reelt en del af en content marketing strategi.

Hvad er Paid Media - ofte kaldet PPC?

Paid media er de tidligere omtalte gule annoncer, som fremkommer i de fleste søgeresultater, som reelt enden i toppen af siden, eller i bunden. Paid media betyder at annoncøren har valgt, at betale en pris per klik (Kaldet PPC -> Per per click), for at få fremvist deres annonce og skabt en action.

For mig personligt, er SEO vigtigere end PPC. Det er svært at være god til PPC, uden at være dygtig til SEO. Alt PPC planlægning og strategi, starter med at have styr på sin SEO.